Czy pita musi być podana zawsze w wersji mięsnej? Stwierdzam, że z rybą smakuje bardzo dobrze...zapraszam :)
Rybę zmiel w blenderze na drobno, dodaj mąkę, jajka i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wymieszaj masę, smaż kotleciki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Kotleciki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podaj kotleciki z pitą, warzywami i sosem czosnkowym.
Smacznego :)
Składniki:
600 g filetów rybnych,
5 łyżek mąki,
2 jajka,
sól, pieprz do smaku,
Dodatkowo:
pomidor pokrojony w plasterki,
ogórek pokrojony w plasterki,
rzodkiewka,
czerwona cebula pokrojona w krążki,
kilka liści sałaty,
Wymieszaj masę, smaż kotleciki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Kotleciki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podaj kotleciki z pitą, warzywami i sosem czosnkowym.
Smacznego :)
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńCześć :) super blog i niesamowite przepisy:) z przyjemnością będę ich próbowała:) zapraszam do mnie do obserwowania:) http://agaslodziak.blogspot.com/ :) pozdrawiam Agata:)
OdpowiedzUsuń