Dietetyczna kolacja-sałatka z brązowym ryżem

Znalazłam przepis w internecie, nie pamiętam gdzie i oczywiście też nie zapisałam sobie...taka gapa ze mnie;)
Lekka sałatka na kolację, dość ostra (wypiłam do niej około 1 litra wody) i wyjdzie mi to na zdrowie.
Polecam sałatkę-szybka i smaczna.



Składniki na 2 porcje:

  • 130 gram brązowego ryżu,
  • papryka zielona,
  • papryka żółta,
  • pomidor
  • 2 łyżki ziaren słonecznika,
  • chili-szczypta,
  • sól do smaku



  1. Ryż ugotowałam al dente.
  2. Warzywa pokroiłam w kostkę, wymieszałam z ugotowanym ryżem.
  3. Słonecznik uprażyłam na suchej patelni i dodałam do sałatki.
  4. Doprawiłam chili i solą.

Komentarze