Sałatka warzywna do słoików (ogórki, cukinia, marchewka, cebula i czerwona kapusta).

Sałatka warzywna do słoików
1,700g ogórków pokrojonych w plastry,
1kg cukinii pokrojonej w półplasterki,
3 średnie marchewki starte na tarce o dużych oczkach,
2 cebule pokrojone w piórka,
Około 300 g czerwonej kapusty cienko poszatkowanej,
Warzywa zasypać:
2 łyżkami soli kamiennej
1 szklanką oleju
1 szklanką octu spirytusowego
1 szklanka cukru- wszystko wymieszać i zostawić na około 6h aby warzywa puściły sok.
Sałatkę przełożyć do słoików, uzupełnić zalewą i zakręcić.
Pasteryzowac 15 minut, następnie wyjąć i odstawić do wystygnięcia.
Przepis od @obiaddlataty 

Komentarze

Prześlij komentarz

Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)