Lekkie i sycące, polecam- dzieci je uwielbiają.
Składniki:
100 g kaszy jaglanej,
1 jabłko,
Duża garść rodzynek,
3 jajka,
2 łyżki jogurtu greckiego,
1 łyżeczka cynamonu,
1 łyżka cukru waniliowego,
Około 2 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej,
Olej do smażenia.
Wykonanie:Kaszę jaglaną kilka razy przelać na sicie zimną wodą, a następnie sparzyć wrzątkiem. Zalać wodą i gotować do miękkości, następnie wystudzić.
Do kaszy dodać jajka, jogurt, starte na tarce jabłko, cynamon oraz namoczone wcześniej rodzynki.
Dodać mąkę i wymieszać na jednolitą masę.
Usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Podawać np. udekorowane jogurtem greckim.
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)