Często zostaje coś z obiadu, a że nie lubię marnować jedzenia, powstają ciekawe i smaczne dania.
Kotlety z makaronu można zrobić z ulubionymi dodatkami, np. pieczarkami, szynką, serem albo tym co akurat mamy w lodówce.
Zapraszam na kotlety z makaronu :-)
Kotlety z makaronu można zrobić z ulubionymi dodatkami, np. pieczarkami, szynką, serem albo tym co akurat mamy w lodówce.
Zapraszam na kotlety z makaronu :-)
Składniki:
Makaronu ugotowany (około 300 g),
mięso ugotowane z rosołu pokrojone w kostkę - 4-5 łyżek,
1 żółta papryka pokrojona w kostkę,
starty żółty ser - 4 łyżki,
3 jajka,
5 łyżek bułki tartej + dodatkowo do otoczenia kotletów,
1 cebula pokrojona w kostkę i podsmażona na oleju kokosowym,
sól i pieprz do smaku
czosnek niedźwiedzi,
olej kokosowy do smażenia,
Wykonanie:
Makaron rozdrobnić np. tłuczkiem do duszenia ziemniaków, dodać do niego podsmażoną cebulę, żółty ser, pokrojoną paprykę, mięso, jajka, bułkę tartą - doprawić solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim.
Dokładnie wymieszać, formować małe kotlety, obtoczyć w bułce tartej, następnie smażyć na złoty kolor na oleju kokosowym.
Podawać z sosem pomidorowym lub koperkowym.
Smacznego
Makaron rozdrobnić np. tłuczkiem do duszenia ziemniaków, dodać do niego podsmażoną cebulę, żółty ser, pokrojoną paprykę, mięso, jajka, bułkę tartą - doprawić solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim.
Dokładnie wymieszać, formować małe kotlety, obtoczyć w bułce tartej, następnie smażyć na złoty kolor na oleju kokosowym.
Podawać z sosem pomidorowym lub koperkowym.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)