Sposób na mięso z rosołu- pasta z suszonymi pomidorami.

Kolejny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu,  tym razem pasta z suszonymi pomidorami.
W szafce staram się mieć słoiczek z suszonymi pomidorami,  często tworzę z nimi różne dania 😀
Pasta jest kremowa i lekko kwaskowa dzięki pomidorom.

Składniki:
100 g mięsa z rosołu (pozbawionego skóry i chrząstek), 
90 g suszonych pomidorów, 
3 łyżki  pestek z dyni, 
1- 2 łyżki oleju że słoika z pomidorami, 
3-4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego, 
sól i pieprz do smaku,


Wykonanie:
Mięso pokrój na  mniejsze kawałki,  dodaj pomidory,  pestki dyni i olej - zblenduj na gładką masę,  połącz ze śmietaną.  Dopraw do smaku solą i pieprzem,  dokładnie wymieszaj.
Smacznego ☺


Komentarze