Kolejny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, tym razem pasta z suszonymi pomidorami.
W szafce staram się mieć słoiczek z suszonymi pomidorami, często tworzę z nimi różne dania 😀
Pasta jest kremowa i lekko kwaskowa dzięki pomidorom.
W szafce staram się mieć słoiczek z suszonymi pomidorami, często tworzę z nimi różne dania 😀
Pasta jest kremowa i lekko kwaskowa dzięki pomidorom.
Składniki:
100 g mięsa z rosołu (pozbawionego skóry i chrząstek),
90 g suszonych pomidorów,
3 łyżki pestek z dyni,
1- 2 łyżki oleju że słoika z pomidorami,
3-4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego,
sól i pieprz do smaku,
Wykonanie:
Mięso pokrój na mniejsze kawałki, dodaj pomidory, pestki dyni i olej - zblenduj na gładką masę, połącz ze śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Smacznego ☺
Mięso pokrój na mniejsze kawałki, dodaj pomidory, pestki dyni i olej - zblenduj na gładką masę, połącz ze śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Smacznego ☺
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)