Jak zwykle potrzeba matką wynalazków :-)
Z wczorajszego obiadu zostały ziemniaki, z poprzedniego tygodnia wrapy i tak powstało to danie.
Z wczorajszego obiadu zostały ziemniaki, z poprzedniego tygodnia wrapy i tak powstało to danie.
Składniki:
3 ziemniaki ugotowane dzień wcześniej,
1 puszka tuńczyka w wodzie,
1 czerwona cebula,
300 g fasolki szparagowej (może być też mrożona),
2 średnie pomidory,
2 jajka ugotowane na twardo,
1 łyżeczka curry,
4 wrapy,
sól i pieprz do smaku,
Olej do smażenia.
Wykonanie:
Ugotowane jajka obierz i pokój w ósemki.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż pokrojone w dużą kostkę ziemniaki aż do zrumienienia.
Końce fasolki obetnij, a następnie przekrój na pół.
Obierz i posiekaj cebulę. Pomidory umyj i pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż cebulę przez około 3 minuty, dodaj curry i chwilkę jeszcze smaż. Następnie dodaj fasolkę, pomidory oraz 80 ml wody- gotuj przez około 7 minut pod przykryciem.
Odcedź tuńczyka i dodaj go do warzyw razem z usmażonymi ziemniakami, wszystko wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Tortille podgrzać na suchej patelni. Na wrapy układać po 2-3 łyżki warzyw i kawałki jajka, złożyć na pół. Podawać z sosem chili słodko-kwaśnym.
Smacznego :-)
Ugotowane jajka obierz i pokój w ósemki.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż pokrojone w dużą kostkę ziemniaki aż do zrumienienia.
Końce fasolki obetnij, a następnie przekrój na pół.
Obierz i posiekaj cebulę. Pomidory umyj i pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż cebulę przez około 3 minuty, dodaj curry i chwilkę jeszcze smaż. Następnie dodaj fasolkę, pomidory oraz 80 ml wody- gotuj przez około 7 minut pod przykryciem.
Odcedź tuńczyka i dodaj go do warzyw razem z usmażonymi ziemniakami, wszystko wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Tortille podgrzać na suchej patelni. Na wrapy układać po 2-3 łyżki warzyw i kawałki jajka, złożyć na pół. Podawać z sosem chili słodko-kwaśnym.
Smacznego :-)
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)