Pyszne roladki do przygotowania w kilka chwil, a co najważniejsze pieczone w piekarniku.
Składniki:
500 g filetów z kurczaka,
9 łyżeczek pesto bazyliowego,
9 plasterków sera (np. mozzarella),
9 połówek plasterków szynki,
1/3 szklanki bułki tartej lub trochę mniej,
1/4 szklanki tartego parmezanu lub grana podano,
2 łyżeczki suszonego oregano,
1 - 2 jajka,
oliwa extra vergin,
sól i pieprz,
Wykonanie:
Filety oczyścić z błonek i przekroić ostrym nożem w poprzek na 3 cieńsze filety (po przekrojeniu w razie potrzeby można jeszcze delikatnie rozbić filety na równą grubość). Doprawić solą i pieprzem.
Piekarnik nagrzać do 230 stopni C. Na każdym filecie wyłożyć po 1 łyżeczce pesto oraz plasterku szynki i sera, zawinąć w roladkę.
Roladki obtoczyć w roztrzepanych jajkach a następnie w mieszance bułki tartej, tartego parmezanu, suszonego oregano.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym łączeniem do dołu. Skropić oliwą extra vergine. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 23 - 25 minut.
Filety oczyścić z błonek i przekroić ostrym nożem w poprzek na 3 cieńsze filety (po przekrojeniu w razie potrzeby można jeszcze delikatnie rozbić filety na równą grubość). Doprawić solą i pieprzem.
Piekarnik nagrzać do 230 stopni C. Na każdym filecie wyłożyć po 1 łyżeczce pesto oraz plasterku szynki i sera, zawinąć w roladkę.
Roladki obtoczyć w roztrzepanych jajkach a następnie w mieszance bułki tartej, tartego parmezanu, suszonego oregano.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym łączeniem do dołu. Skropić oliwą extra vergine. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 23 - 25 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)