Racuchy na jogurcie będą w sam raz na deser :-)
Składniki:
1 szklanka jogurtu naturalnego,
7 g drożdży instant,
3 łyżki cukru trzcinowego,
1,5 szklanki mąki orkiszowej,
2 jajka,
4 jabłka,
1,5 łyżeczki cynamonu,
olej do smażenia.
Wykonanie:
Jogurt naturalny powinien być w temperaturze pokojowej. Do jogurtu dodajemy 3 łyżki cukru trzcinowego i opakowanie drożdży, mieszamy i odstawiamy aby drożdże "ruszyły".
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
W misce mieszamy mikserem mąkę, jajka i jogurt (wymieszany z drożdżami i cukrem).
Następnie dodajemy jabłka wymieszane z cynamonem i delikatnie mieszamy.
Smażymy racuchy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Smacznego :-)
Jogurt naturalny powinien być w temperaturze pokojowej. Do jogurtu dodajemy 3 łyżki cukru trzcinowego i opakowanie drożdży, mieszamy i odstawiamy aby drożdże "ruszyły".
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
W misce mieszamy mikserem mąkę, jajka i jogurt (wymieszany z drożdżami i cukrem).
Następnie dodajemy jabłka wymieszane z cynamonem i delikatnie mieszamy.
Smażymy racuchy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Smacznego :-)
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)