Najprostsza zupa- idealne, rozgrzewające danie na każdy chłodny dzień.
Na patelni rozgrzej masło i olej, dodaj cebulę czosnek smaż aż się zeszkli, pilnuj aby się nie przypaliła- ponieważ później zupa może być gorzka.
Cebulę oraz czosnek dodaj do gorącego bulionu, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu.
W między czasie ugotuj pierożki według wskazówek na opakowaniu, odcedź.
Gdy cebula będzie już miękka dopraw zupę solą i pieprzem do smaku, dodaj tortellini oraz tymianek.
Każdy talerz zupą udekoruj startym parmezanem.
Smacznego :)
Składniki:
1 łyżka masła,
2 łyżki oleju rzepakowego,
5-6 cebul pokrojonych w piórka,
3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę),
1,5 łyżeczki suszonego tymianku,
2,5 litra bulionu warzywnego,
250 g tortellini z nadzieniem serowym,
2 łyżki oleju rzepakowego,
5-6 cebul pokrojonych w piórka,
3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę),
1,5 łyżeczki suszonego tymianku,
2,5 litra bulionu warzywnego,
250 g tortellini z nadzieniem serowym,
ser parmezan,
sól, pieprz do smaku,
Na patelni rozgrzej masło i olej, dodaj cebulę czosnek smaż aż się zeszkli, pilnuj aby się nie przypaliła- ponieważ później zupa może być gorzka.
Cebulę oraz czosnek dodaj do gorącego bulionu, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu.
W między czasie ugotuj pierożki według wskazówek na opakowaniu, odcedź.
Gdy cebula będzie już miękka dopraw zupę solą i pieprzem do smaku, dodaj tortellini oraz tymianek.
Każdy talerz zupą udekoruj startym parmezanem.
Smacznego :)
na takie zimno się przyda:D
OdpowiedzUsuń