Ta surówka pasuje do dań mięsnych oraz rybnych - jest przepyszna i bogata w witaminę C.
Odciśniętą kapustę przełóż do miski. Paprykę pokrój w średnią kostkę. Do kapusty dodaj posiekaną cebulkę, paprykę i posiekaną natkę pietruszki.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec wlej olej i dokładnie wymieszaj. Odstaw na minimum pół godziny. Podaj jako dodatek do obiadu.
Smacznego :)
Składniki:
50 dag odciśniętej kapusty kiszonej,
2 kawałki papryki konserwowej,
3 łyżki oleju rzepakowego,
1 mała cebulka, drobno posiekana,
pół pęczka natki pietruszki,
sól, pieprz do smaku,
2 kawałki papryki konserwowej,
3 łyżki oleju rzepakowego,
1 mała cebulka, drobno posiekana,
pół pęczka natki pietruszki,
sól, pieprz do smaku,
Odciśniętą kapustę przełóż do miski. Paprykę pokrój w średnią kostkę. Do kapusty dodaj posiekaną cebulkę, paprykę i posiekaną natkę pietruszki.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec wlej olej i dokładnie wymieszaj. Odstaw na minimum pół godziny. Podaj jako dodatek do obiadu.
Smacznego :)
świetna do obiadu:)
OdpowiedzUsuń