Bardzo dobre wołowe kotlety, dodanie surowych pieczarek sprawia, że mają ciekawy smak i są mięciutkie.
Mięso zmiel w maszynce.
W misce wymieszaj mięso mielone, pieczarki, cebulę, bułkę tartą, czosnek i jajko, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Formuj roladki i owiń je w boczek. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i smaż roladki do zrumienienia z każdej strony.
Następnie przełóż roladki do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15-20 minut.
Smacznego :)
Składniki:
400 g mięsa wołowego,
100 g pieczarek drobniutko pokrojonych,
2-3 łyżki bułki tartej,
1 jajko,
1 cebula, drobno posiekana,
sól, pieprz do smaku,
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę,
plastry boczku,
olej rzepakowy- 1 łyżka
Mięso zmiel w maszynce.
W misce wymieszaj mięso mielone, pieczarki, cebulę, bułkę tartą, czosnek i jajko, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Formuj roladki i owiń je w boczek. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i smaż roladki do zrumienienia z każdej strony.
Następnie przełóż roladki do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15-20 minut.
Smacznego :)
Roladki mniam :P
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuń