Zostały mi kopytka z poprzedniego dnia, mogłam je odsmażyć na masełku i podać ze smażoną cebulką, ale to może innym razem:)
Chciałam podać je z sosem i znów wypadło na pomidorowy-po prostu go uwielbiamy. Do kopytek podałam roladki oraz sałatkę z rukoli.
Do sosu dodaj kopytka, wymieszaj i podgrzej na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie rozbij cienko filety z kurczaka, oprósz z obu stron solą i pieprzem, zawiń każdą roladkę w szynkę i usmaż.
Rukolę opłucz, osusz, przełóż do miski dodaj pokrojone w małe kawałki pomidorki, dopraw solą, pieprzem i polej 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Kopytka podaj z roladkami i sałatką z rukoli.
Smacznego :)
* szynkę serrano polecam zastąpić plastrami boczku, (nam nie smakowało połączenie szynki z roladkami- nie nasze smaki :)
Chciałam podać je z sosem i znów wypadło na pomidorowy-po prostu go uwielbiamy. Do kopytek podałam roladki oraz sałatkę z rukoli.
Składniki:
pomidory w puszce,
kilka listków bazylii,
2 ząbki czosnku,
filety z kurczaka,
szynka serrano*,
rukola,
5-6 pomidorków koktajlowych,
sól, pieprz do smaku,
2 łyżki oliwy z oliwek,
Rozgrzej patelnię, wlej na nią pomidory z puszki, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz listki bazylii (rozdzieraj ją palcami na małe kawałeczki). Zagotuj sos (jeżeli jest taka potrzeba zmiksuj sos blenderem) i dopraw do smaku solą i pieprzem.Do sosu dodaj kopytka, wymieszaj i podgrzej na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie rozbij cienko filety z kurczaka, oprósz z obu stron solą i pieprzem, zawiń każdą roladkę w szynkę i usmaż.
Rukolę opłucz, osusz, przełóż do miski dodaj pokrojone w małe kawałki pomidorki, dopraw solą, pieprzem i polej 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Kopytka podaj z roladkami i sałatką z rukoli.
Smacznego :)
* szynkę serrano polecam zastąpić plastrami boczku, (nam nie smakowało połączenie szynki z roladkami- nie nasze smaki :)
lubię takie obiadki:D
OdpowiedzUsuńlubię takie obiadki:D
OdpowiedzUsuń