Przygotowałam bardzo kolorowe danie, jest w nim "masa" warzyw i dorsz, a wszystko otula gęsty pomidorowy sos. Możecie do gulaszu dodać warzywa, które lubicie, ja użyłam gotowej mieszanki z cukinią, cebulą, marchewką i papryką. Gulasz w brew pozorom porządnie syci i rozgrzewa, więc zimową porą sprawdzi się doskonale.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj warzywa i smaż chwilę, następnie dodaj wodę, pomidory z puszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, gotuj pod przykryciem do miękkości warzyw.
Rybę pokrój na duże kawałki, oprósz solą i pieprzem.
Sos warzywny dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, ułóż kawałki ryby i duś pod przykryciem do miękkości dorsza (około 6 minut).
Podaj gulasz z bagietką.
Smacznego :)
Składniki:
500 g dorsza lub innej ryby,
mieszanka warzywna mrożona (400 g),
3 ząbki czosnku,
100 ml wody,
pomidory z puszki (400 g),
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
1 bagietka,
olej rzepakowy 1-2 łyżki,
sól, pieprz do smaku,
Rybę pokrój na duże kawałki, oprósz solą i pieprzem.
Sos warzywny dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, ułóż kawałki ryby i duś pod przykryciem do miękkości dorsza (około 6 minut).
Podaj gulasz z bagietką.
Smacznego :)
świetne danie:)
OdpowiedzUsuń