Bardzo lubię szpinak...dzisiaj proponuję go w połączeniu z makaronem i boczkiem. Proste w przygotowaniu danie i bardzo smaczne.
Składniki:
500 g spaghetti (u mnie pełnoziarnisty makaron),
1 duża cebula,
250 g boczku pokrojonego w kostkę,
600 g mrożonego szpinaku,
100 ml śmietany (np 12%),
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
sól, pieprz do smaku,
Makaron ugotuj wg opisu na opakowaniu.
W międzyczasie usmaż boczek aż będzie chrupiący i przełóż na talerz. Wrzuć do garnka mrożony szpinak, dodaj do niego cebulę drobno posiekaną i gotuj aż się rozmrozi i odparuje wodę.Dodaj śmietanę, czosnek i dopraw do smaku solą i pieprzem
Dodaj sos szpinakowy oraz boczek do makaronu, wymieszaj spaghetti.
Podaj od razu, smacznego :)
Było pyszne, i szybko zniknęło;)
OdpowiedzUsuń