Dorsz po darłowsku.

Sama nie wiem dlaczego tak późno dodaję ten przepis na pyszną rybkę."Odkurzyłam" swój zeszyt z przepisami m. in.  był tam przepis na dorsza po darłowsku, nie podam źródła, bo nie wiem skąd go mam ;(
Najważniejsze przecież, że rybka jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu, zapraszam :)

Składniki:
80 dag filetów z dorsza,
2 średnie cebule,
2 łyżki musztardy,
1 łyżeczka suszonego oregano,
5 łyżek startego żółtego sera,
1 łyżka masła,
sól i pieprz do smaku, 

Cebulę obierz i pokój w kostkę, następnie podsmaż  na maśle. Filety z ryby umyj i osusz z nadmiaru wody papierowym ręcznikiem. Oprósz solą i pieprzem. Rybę ułóż w żaroodpornym naczyniu, posmaruj musztardą.Na rybę wyłóż podsmażoną cebulę, oprósz oregano i posyp żółtym serem.
Zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C około 15-20 minut.
Smacznego :)

Komentarze