Ostatnio miałam trochę zajęć, dlatego też wpisów na blogu jest mniej, ale obiecuję, że się to zmieni.
Przyznam się, że nie lubię rosołu....może znajdzie się garstka osób które też za nim nie przepadają ;)
Ugotowałam, zawsze mam dylemat co zrobić z mięsem...przypomniałam sobie sposób mojej mamy, prosty a jakie smaczne mięso, gdyby ktoś mnie takim poczęstował nie pomyślałabym, że mięso jest z rosołu.
Zapraszam:)
Mięso panierujemy w rozkłóconym jajku i następnie w bułce tartej.
Smażymy na złoto-brązowy kolor na oleju rzepakowym.
Usmażone mięso odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podajemy z ziemniakami i surówka.
Smacznego :)
Przyznam się, że nie lubię rosołu....może znajdzie się garstka osób które też za nim nie przepadają ;)
Ugotowałam, zawsze mam dylemat co zrobić z mięsem...przypomniałam sobie sposób mojej mamy, prosty a jakie smaczne mięso, gdyby ktoś mnie takim poczęstował nie pomyślałabym, że mięso jest z rosołu.
Zapraszam:)
Składniki:
- mięso z rosołu,
- 1-2 jajka,
- 3 ząbki czosnku,
- słodka papryka,
- sól, pieprz do smaku,
- bułka tarta do panierowania,
- olej rzepakowy do smażenia,
Mięso panierujemy w rozkłóconym jajku i następnie w bułce tartej.
Smażymy na złoto-brązowy kolor na oleju rzepakowym.
Usmażone mięso odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podajemy z ziemniakami i surówka.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)