Mam dla was kolejny przepis na panierkę do kotletów :) pomysłów ostatnio mi nie brakuje, ale czau na ich zrealizowanie...no cóż takie życie.
Tym razem coś dla miłośników musztardy, choć za nią nie przepadam kotlety bardzo mi smakowały.
Zapraszam :)
Tym razem coś dla miłośników musztardy, choć za nią nie przepadam kotlety bardzo mi smakowały.
Zapraszam :)
Składniki:
100 ml jogurtu naturalnego,
4 łyżki musztardy,
4 kotlety wieprzowe,
3 łyżki mąki,
bułka tarta do panierowania,
olej rzepakowy do smażenia,
Kotlety rozbij cienko, oprósz solą i pieprzem.
Panieruj w mące- strzepując jej nadmiar.
W miseczce wymieszaj jogurt z musztardą.
Zanurzaj w mieszance jogurtu i musztardy, następnie panieruj w bułce tartej. Od razu radzę wam-lepiej smarować kotlety mieszanką musztardową przy pomocy pędzelka, przy zanurzaniu kotletów w "masie" czasem za dużo się jej nabiera.
Smaż na złotobrązowy kolor.
Smacznego :)
Dzięki za fajny pomysł, napewno wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!