Przepis na surówkę znalazłam na blogu Bożeny. Moim skromnym zdaniem idealnie pasuje do rybki:)
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, następnie pokrój w cienkie paseczki. Ogórki konserwowe pokrój w plasterki, pomidory w kostkę. Cebulę i szczypior drobno posiekaj.
Warzywa wymieszaj z olejem rzepakowym, bazylią, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Składniki:
- 1/2 małej kapusty,
- 5-8 ogórków konserwowych,
- 2 pomidory,
- 1 cebula,
- 1/2 pęczka szczypiorku,
- 3 łyżki oleju rzepakowego,
- sól, pieprz do smaku,
- 1 łyżeczka bazylii,
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, następnie pokrój w cienkie paseczki. Ogórki konserwowe pokrój w plasterki, pomidory w kostkę. Cebulę i szczypior drobno posiekaj.
Warzywa wymieszaj z olejem rzepakowym, bazylią, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)