Jeszcze na blogu nie było krewetek, teraz będą....pierwszy raz posmakowały mi jak jadłam paelle w Barcelonie i tak już zostało.
Miałam ochotę na coś lekkiego z dodatkiem czosnku, z tego co wyczytałam w internecie fajnie się z nim komponują, no i nie byłabym sobą gdybym nie pokombinowała trochę. Zapraszam :)
Na patelni rozgrzej oliwę wrzuć cebulkę i czosnek, chwilkę smaż, dodaj krewetki i smaż max 4 minuty.
Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w dużą kostkę- skrop sokiem wyciśniętym z limonki, (zapobiegnie ściemnieniu awokado) wymieszaj.
Sałatę umyj, osusz, porwij na kawałki. Ogórka i pomidora pokrój w kostkę, dodaj do sałaty.
Do salaty dodaj posiekaną chili, awokado i usmażone krewetki-wymieszaj.
Podaj ze świeżym pieczywem.
Smacznego :)
Miałam ochotę na coś lekkiego z dodatkiem czosnku, z tego co wyczytałam w internecie fajnie się z nim komponują, no i nie byłabym sobą gdybym nie pokombinowała trochę. Zapraszam :)
Składniki-tylko dla 2 osób:
- papryczka chili,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 350 g krewetek,
- 2 szalotki,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 dojrzałe awokado,
- 1 limonka,
- 1 ogórek,
- 2 pomidory,
- sałata (u mnie rukola),
Na patelni rozgrzej oliwę wrzuć cebulkę i czosnek, chwilkę smaż, dodaj krewetki i smaż max 4 minuty.
Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w dużą kostkę- skrop sokiem wyciśniętym z limonki, (zapobiegnie ściemnieniu awokado) wymieszaj.
Sałatę umyj, osusz, porwij na kawałki. Ogórka i pomidora pokrój w kostkę, dodaj do sałaty.
Do salaty dodaj posiekaną chili, awokado i usmażone krewetki-wymieszaj.
Podaj ze świeżym pieczywem.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)