Kupiłam koper włoski i zastanawiałam się co z tym fantem zrobić....czytałam, że ma anyżowy smak, za którym nie przepadam. Podczas smażenia kopru już nie było czuć aż tak intensywnie tego aromatu.Podałam koper włoski z linguine- włoskim makaronem podobnym do spaghetti tylko spłaszczonym.
Zapraszam :)
Na patelni rozgrzej olej i usmaż koper (około 12 min) często mieszając, dopraw solą i pieprzem.
W międzyczasie ugotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu.
Marchewkę obierz i pokrój w drobniutka kostkę, cebulę obierz i drobno posiekaj. Cukinie umyj, osusz i drobno pokrój.
Pomidory z puszki przelej do garnka, dodaj cebulę, marchewkę i cukinię- duś do miękkości warzyw.
Gdy warzywa już zmiękną dodaj do nich koper włoski, oregano oraz sól i pieprz do smaku.
Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem.
Smacznego :)
Zapraszam :)
Składniki:
- koper włoski,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- 300 g linguine,
- 1 mala cukinia,
- 400 g pomidorów z puszki,
- 1 marchewka,
- 1 cebula,
- oregano,
- sól, pieprz do smaku,
Na patelni rozgrzej olej i usmaż koper (około 12 min) często mieszając, dopraw solą i pieprzem.
W międzyczasie ugotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu.
Marchewkę obierz i pokrój w drobniutka kostkę, cebulę obierz i drobno posiekaj. Cukinie umyj, osusz i drobno pokrój.
Pomidory z puszki przelej do garnka, dodaj cebulę, marchewkę i cukinię- duś do miękkości warzyw.
Gdy warzywa już zmiękną dodaj do nich koper włoski, oregano oraz sól i pieprz do smaku.
Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)