Dzisiaj chciałam wam zaproponować ciasto z serkiem mascarpone oraz jagodami.
Ciasto jest wilgotne, nie za słodkie, w sam raz do kawy -tu znalezione.
Podziel ciasto na 2 części, do jednej dodaj kakao wymieszane z mlekiem.
Każdą część ciasta połącz z jagodami.
Wykładaj naprzemiennie łyżkę ciemnego ciasta i łyżkę jasnego- możesz również później wymieszać patyczkiem całość robiąc "esy- floresy".
Ciasto piecz 45-50 minut w temperaturze 180ºC.
Smacznego :)
Ciasto jest wilgotne, nie za słodkie, w sam raz do kawy -tu znalezione.
Jagody uciekły mi na spód :( |
Składniki:
- 200 g masła,
- 200 g cukru,
- 2 łyżeczki cukru waniliowego,
- 5 jajek,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 250 g mascarpone,
- 3 łyżeczki kakao,
- 3 łyżki mleka,
- 350 g mąki,
- jagody,
Podziel ciasto na 2 części, do jednej dodaj kakao wymieszane z mlekiem.
Każdą część ciasta połącz z jagodami.
Wykładaj naprzemiennie łyżkę ciemnego ciasta i łyżkę jasnego- możesz również później wymieszać patyczkiem całość robiąc "esy- floresy".
Ciasto piecz 45-50 minut w temperaturze 180ºC.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)