Ciasto z jagodami i mascarpone.

Dzisiaj chciałam wam zaproponować ciasto z serkiem mascarpone oraz jagodami.
Ciasto jest wilgotne, nie za słodkie, w sam raz do kawy -tu znalezione.
Jagody uciekły mi na spód :(


Składniki:
  • 200 g masła,
  • 200 g cukru,
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 5 jajek,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 250 g mascarpone,
  • 3 łyżeczki kakao,
  • 3 łyżki mleka,
  • 350 g mąki,
  • jagody,
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Nadal ucierając dodawaj po jednym jajku. Gdy skończysz ucierać jajka, dodawaj po łyżce mascarpone. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Podziel ciasto na 2 części, do jednej dodaj kakao wymieszane z mlekiem.


Każdą część ciasta połącz z jagodami.

Wykładaj naprzemiennie łyżkę ciemnego ciasta i łyżkę jasnego- możesz również później wymieszać patyczkiem całość robiąc "esy- floresy".
Ciasto piecz 45-50 minut w temperaturze 180ºC.
Smacznego :)

Komentarze