Witajcie, dzisiaj proponuję wam smaczny sernik z dodatkiem mleka, mama często go piekła.
Zapraszam:)
Do masy serowej dodać aromat pomarańczowy i olej,wolno mieszając dodać stopniowo mleko i budynie.
Białka ubić na sztywno, dodać do sera i delikatnie wymieszać.
Blachę o wymiarach 33cm x 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód rozwałkować większą część ciasta (60%) wyłożyć nim blachę, ciasto oprószyć kakao.
Na ciasto wyłożyć masę serową, na wierzch zetrzeć resztę kruchego ciasta (40%) na tarce o grubych oczkach.
Piec ciasto w temperaturze 180ºC przez około 60 minut.
Smacznego ;)
Zapraszam:)
Składniki na kruche ciasto:
- 3 szklanki mąki tortowej,
- 4 żółtka,
- 2-3 łyżki gęstej śmietany,
- 1/2 opakowania cukru waniliowego,
- 1/2 szklanki cukru,
- 200 g margaryny,
Masa serowa:
- 1 kg sera białego,
- 1 szklanka cukru,
- 2 opakowania budyniu śmietankowego,
- 2 szklanki mleka,
- 7 jajek,
- 1/4 szklanki oleju,
- 1/2 opakowania cukru waniliowego,
- aromat pomarańczowy,
- 1 łyżka kakao,
Do masy serowej dodać aromat pomarańczowy i olej,wolno mieszając dodać stopniowo mleko i budynie.
Białka ubić na sztywno, dodać do sera i delikatnie wymieszać.
Blachę o wymiarach 33cm x 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód rozwałkować większą część ciasta (60%) wyłożyć nim blachę, ciasto oprószyć kakao.
Na ciasto wyłożyć masę serową, na wierzch zetrzeć resztę kruchego ciasta (40%) na tarce o grubych oczkach.
Piec ciasto w temperaturze 180ºC przez około 60 minut.
Smacznego ;)
Przepiękny :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobry i prosty w wykonaniu;)
Usuńpycha!
OdpowiedzUsuń