Wracam do Was po dość długiej przerwie. Miałam sporo spraw do załatwienia, w tym między innymi brak dostępu do internetu....i inne dziwne historie...
Dzisiaj u mnie zupa pieczarkowa szybka w przygotowaniu. Zapraszam.
Składniki:
Dzisiaj u mnie zupa pieczarkowa szybka w przygotowaniu. Zapraszam.
Składniki:
- 300 g pieczarek,
- 1 cebula,
- papryczka chili,
- 2 łyżki masła,
- 200 g mrożonej fasolki szparagowej,
- 2 marchewki,
- 4 średnie ziemniaki,
- śmietana do zabielenia,
- pół główki sałaty lodowej,
- szczypiorek,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- sól, pieprz do smaku,
- Pieczarki oczyść,opłucz-następnie osusz i pokrój na kawałki.Obierz cebulę i pokrój w kostkę.
- Rozgrzej patelnię, wrzuć masło-rozpuść i wrzuć cebulę i pieczarki-smaż.
- Zagotuj 2 litry wody z liściem laurowym i zielem angielskim.
- Obierz ziemniaki i marchewkę-pokrój w drobną kostkę, wrzuć do gotującej się wody.Papryczkę chili umyj i usuń z niej nasionka następnie pokrój w drobną kostkę.
- Wrzuć do zupy fasolkę szparagową i podsmażone pieczarki, cebulę i chili. Gotuj do miękkości warzyw.Gdy jarzyny zmiękną dodaj do zupy pokrojoną w paseczki sałatę lodową i posiekany szczypiorek.Gotuj około 5 minut. Dopraw do smaku sola i pieprzem, zabiel śmietaną.
- Jeżeli zupa jest za gęsta-dolej wody, ponownie doprowadź do wrzenia i dopraw do smaku.
Smacznego :)
Zapowiada się bardzo smacznie...! :)
OdpowiedzUsuń