Chciałam szybko przygotować smaczny obiad, aby mięsko "kroiło się" widelcem....użyłam szybkowaru (ugotowanie do miękkości potrawy zajęło mi 15 minut ). Zapraszam;)
Składniki:
- mięso na kotlety,
- 6 brązowych pieczarek,
- 1 cebula,
- mąka do panierowania,
- sól, pieprz do smaku,
- smalec do smażenia kotletów,
2. W szybkowarze rozgrzej trochę tłuszczu, wrzuć do niego oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki oraz obraną i pokrojoną w pół-plastry cebulę-podsmaż chwilę.
3. Na pieczarki i cebulę połóż usmażone kotlety z zalej wszystko wodą- nie przykrywając do końca kotletów. Zamknij szybkowar-ustaw go na 2 poziom gotuj około 15 min.
4. Po tym czasie wypuść parę jeżeli będzie trzeba zagęść sos mąką, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)