Tradycyjna ogórkowa


Składniki:

  • 6 kwaszonych ogórków,
  • 5 ziemniaków,
  • 3 marchewki,
  • kawałek selera,
  • odrobina śmietany do zabielenia,
  • kawałek mięska z kością,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • sól i pieprz do smaku,
  • odrobina koperku do dekoracji,
  1. Umieść w garnku mięso z kością, zalej wodą  dodaj liść laurowy i ziele angielskie i gotuj do miękkości mięsa.
  2. Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę, tak samo zrób z marchewką i selerem. Wrzuć do garnka z mięsem i gotuj do miękkości warzyw.
  3. Ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, wrzuć do wywaru, zabiel śmietaną i dopraw do smaku. Posyp koperkiem.
Smacznego;)

Komentarze