Zapraszam:)
Składniki:
- 500 g ziemniaków,
- 1 marchew,
- 4 ogórki konserwowe,
- 4 łyżki majonezu,
- do smaku Sól morska,
- do smaku pieprz czarny,
- 600 g filety ryby,
- 80 g mąki,
- 1 jajko,
- 100 g bułki tartej,
- 40 g masła do smażenia,
- 1 cytryna,
- 1 natka pietruszki,
- Ziemniaki obrać i ugotować je-około 20 minut.
- Obrać i pokroić w kostkę marchewkę i ugotować aż będzie al dente.
- Pokroić ogórka w kostkę.
- Pokroić ziemniaki w kostkę,dodać marchew, ogórki i majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Posypać filety z solą i pieprzem.Obtoczyć je w mące, a następnie w rozmąconym jajku i na koniec bułce tartej.
- Rozgrzać masło na patelni i smażyć filety na złoty kolor.
- Podawać rybę z sałatką ziemniaczaną, natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)