Ryba z sałatką ziemniaczaną.

Banalne i smaczne- połączenie sałatki warzywnej z panierowaną rybką.
Zapraszam:)


Składniki:
  • 500 g ziemniaków,
  • 1 marchew,
  • 4 ogórki konserwowe,
  • 4 łyżki majonezu,
  • do smaku Sól morska,
  • do smaku pieprz czarny,
  • 600 g filety ryby,
  • 80 g mąki,
  • 1 jajko,
  • 100 g bułki tartej,
  • 40 g masła do smażenia,
  • 1 cytryna,
  • 1 natka pietruszki,

  1. Ziemniaki obrać i ugotować je-około 20 minut.
  2. Obrać i pokroić w kostkę marchewkę i ugotować aż będzie al dente.
  3. Pokroić ogórka w kostkę.
  4. Pokroić ziemniaki w kostkę,dodać marchew, ogórki i majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. Posypać filety z solą i pieprzem.Obtoczyć je w mące, a następnie w rozmąconym jajku i na koniec bułce tartej.
  6. Rozgrzać masło na patelni i smażyć filety na złoty kolor.
  7. Podawać rybę z sałatką ziemniaczaną,  natką pietruszki.







Komentarze