Przepis znalazłam w internecie jest to pasta z fasolki, którą przerobiłam po swojemu.
Podaję już zmieniony przepis;)
Składniki:
- 220 gram ugotowanej fasoli (ugotowałam ją w szybkowarze bez wcześniejszego moczenia),
- starty na tarce żółty ser (wg uznania),
- 2 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz,
- oregano,
- słodka papryka w proszku,
- Ugotowałam fasole w szybkowarze, zajęło mi to 15 minut.Następnie zmieliłam ją na pure blenderem, dodałam przyprawy do smaku, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odrobinę żółtego sera.
- Pasta wyszła bardzo dobra.
Smacznego;)
Fasola jest pyszna pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuńChyba zapomniałaś o moczeniu...
tak fasola jest pyszna w każdej wersji, nie zapomniałam o moczeniu fasoli ponieważ czasem gdy chcę coś szybciej ugotować używam szybkowaru.
OdpowiedzUsuńFasole gotuję w szybkowarze bez wcześniejszego moczenia tylko 15 minut na 2 poziomie.