Dzisiaj dla odmiany był obiad dla "mięsożerców" z dodatkiem selera naciowego i sera feta;)
Wczoraj obiad na słodko nie przypadł do gustu wszystkim domownikom, wiadomo każdy ma swój gust i nie ma nawet dyskusji na ten temat.....
Składniki na 4 porcje:
Mięso pokriołam w krótkie paseczki i zamarynowałam przyprawą do gyrosa, (odstawiłam na 30 min).
Na patelni rozgrzałam olej, wrzuciłam mięso i cebulę pokrojoną w pół-krążki.Smażyłam wszystko do miękkości mięsa. Następnie dodałam seler naciowy i smażyłam około 4 minut, po tym czasie dodałam ser feta pokrojony w kostkę.
Podawałam z sosem jogurtowo-czosnkowym:
Wczoraj obiad na słodko nie przypadł do gustu wszystkim domownikom, wiadomo każdy ma swój gust i nie ma nawet dyskusji na ten temat.....
Składniki na 4 porcje:
- seler naciowy,
- 3 łyżki oleju rzepakowego,
- 750 gram mięsa od schabu lub chudej karkówki,
- 2 cebule,
- przyprawa do gyrosa,
- 150 gram sera feta,
- smażone ziemniaki,
Mięso pokriołam w krótkie paseczki i zamarynowałam przyprawą do gyrosa, (odstawiłam na 30 min).
Na patelni rozgrzałam olej, wrzuciłam mięso i cebulę pokrojoną w pół-krążki.Smażyłam wszystko do miękkości mięsa. Następnie dodałam seler naciowy i smażyłam około 4 minut, po tym czasie dodałam ser feta pokrojony w kostkę.
Podawałam z sosem jogurtowo-czosnkowym:
- 200 ml jogurtu naturalnego,
- 3 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz
- kawałek ogórka startego na tarce o dużych oczkach,
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)