Z resztek ;) kotlety z makaronu.

Często zostaje coś z obiadu,  a że nie lubię marnować jedzenia,  powstają ciekawe i smaczne dania.
Kotlety z makaronu można zrobić z ulubionymi dodatkami,  np.  pieczarkami,  szynką, serem albo tym co akurat mamy w lodówce.
Zapraszam na kotlety z makaronu :-)

Składniki:
Makaronu ugotowany (około 300 g), 
mięso ugotowane z rosołu pokrojone w kostkę - 4-5 łyżek, 
1 żółta papryka pokrojona w kostkę, 
starty żółty ser - 4 łyżki, 
3 jajka,  
5 łyżek bułki tartej + dodatkowo do otoczenia kotletów, 
1 cebula pokrojona w kostkę i podsmażona na oleju kokosowym, 
sól i pieprz do smaku 
czosnek niedźwiedzi, 
olej kokosowy do smażenia,


Wykonanie:
Makaron rozdrobnić np.  tłuczkiem do duszenia ziemniaków,  dodać do niego podsmażoną cebulę,  żółty ser, pokrojoną paprykę,  mięso,  jajka,  bułkę tartą - doprawić solą,  pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim.
Dokładnie wymieszać,  formować małe kotlety,  obtoczyć w bułce tartej,  następnie smażyć na złoty kolor na oleju kokosowym.
Podawać z sosem pomidorowym lub koperkowym.
Smacznego 

Komentarze