"Nadziana" bagietka.

Proponuję "nadzianą" bagietkę na ciepłe śniadanie lub kolację. Smaczna, przypomina w smaku trochę pizzerki, polecam :)

Składniki:
bagietka- u mnie pełnoziarnista,
pół żółtej papryki,
pól czerwonej papryki,
1 kabanos lub kawałek kiełbaski,
pół posiekanej cebuli,
4-5 pieczarek,
1 mozzarella starta na tarce,
łyżeczka oregano,
sól, pieprz do smaku,
łyżeczka oleju rzepakowego,

Papryki umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść pokrój w półplasterki.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju, dodaj papryki, pieczarki i cebulę, smaż na małym ogniu. Po chwili dodaj do warzyw pokrojonego drobno kabanosa oraz startą mozzarellę, wymieszaj i dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano.

Bagietkę przekrój wzdłuż, w przygotowaną kieszonkę wyłóż farsz, bagietkę zawiń w folię aluminiową, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180C i zapiekaj około 15 min.
Podaj np. z keczupem :)

Komentarze

Prześlij komentarz

Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)