Chciałam zaproponować surówkę na ciepło z boczkiem. Jest rewelacyjna...idealnie pasuje do roladek mięsnych i klusek, a także do ziemniaków i "kotleta".
Spróbujcie a nie pożałujecie ;)
Kapustę drobno poszatkuj.
Na patelni rozgrzej smalec, wrzuć boczek i podsmaż tak aby trochę się wytopił i powstały chrupiące skwarki.
Cebulę obierz i pokrój w grubą kostkę dodaj do boczku i smaż na złoty kolor.
Do cebuli i boczku dodaj poszatkowaną kapustę oraz ocet balsamiczny- wymieszaj (ocet odparuj) następnie dodaj 1/3 szklanki wody i duś kapustę do miękkości.
Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podaj na gorąco.
Smacznego :)
Spróbujcie a nie pożałujecie ;)
Składniki:
1 kg czerwonej kapusty,
2 łyżki octu balsamicznego,
około 150 g boczku pokrojonego w kostkę,
1 duża cebula,
2 łyżki smalcu,
sól i pieprz do smaku,
Kapustę drobno poszatkuj.
Na patelni rozgrzej smalec, wrzuć boczek i podsmaż tak aby trochę się wytopił i powstały chrupiące skwarki.
Cebulę obierz i pokrój w grubą kostkę dodaj do boczku i smaż na złoty kolor.
Do cebuli i boczku dodaj poszatkowaną kapustę oraz ocet balsamiczny- wymieszaj (ocet odparuj) następnie dodaj 1/3 szklanki wody i duś kapustę do miękkości.
Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podaj na gorąco.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)