"Twój sposób na imprezę!" II etap- Sałatka z sosem francuskim i wędzoną piersią...

Na stronie Doradca Smaku organizowany jest konkurs "Twój przepis na imprezę", którego organizatorem jest Prymat, muszę się pochwalić, że przeszłam do drugiego etapu konkursu.
Znalazłam się na liście 100 laureatów, z czego bardzo się cieszę.
W drugim etapie należy opublikować na swoim blogu imprezowy przepis na przekąskę lub sałatkę z użyciem jednego z produktów Prymat: sos sałatkowy francuski, sos sałatkowy paprykowo-ziołowy, party dip czosnkowy, party dip meksykański lub party dip barbecue.
Dziś zaprezentuję przepis na sałatkę z wędzonym kurczakiem z sosem francuskim, warto spróbować, zapraszam :)



Składniki (na 4 porcje) :
  • 8 łodyg selera naciowego,
  • 2 awokado,
  • 200 g orzechów włoskich,
  • 400 g wędzonej piersi z kurczaka,
  • 300 g rukoli,
  • około 200 g  sera brie,
  • sos sałatkowy francuski,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 3 łyżki wody,
Seler naciowy obierz i pokrój w cienkie plasterki, awokado obierz, usuń pestkę  i pokrój w kostkę.
Orzechy włoskie drobno posiekaj. Ser pokrój w kostkę a pierś z kurczaka pokrój w plasterki.
Zawartość saszetki sosu sałatkowego wymieszaj z 3 łykami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody, odstaw na 10 minut.

Rukolę umyj, osusz, wrzuć do miski. Do rukoli dodaj ser, orzechy, pierś, seler naciowy- polej przygotowanym sosem sałatkowym i wymieszaj.
Smacznego :)

Komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. Była pyszna, szybko zniknęła nam ze stołu. Najważniejsze, że wszystkim smakowała :)

      Usuń
  2. Sałatka rewelacja- zrobiłam na babski wieczór, dziewczyny zachwycone :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)