Roladki indycze z fetą i orzechami marynowane w czerwonych buraczkach.

Kolejna z moich "wariacji kulinarnych"...dzisiaj proponuję wam roladki indycze marynowane w czerwonych buraczkach, nadziewane serem feta.
Nie wiem w sumie co o nich napisać, są delikatne, mają ciekawy smak-połączenie buraczków z chrzanem i serem feta...
Zapraszam :)


Składniki (2 porcje):
  • 2 filety z indyka,
  • 2 średnie buraczki czerwone,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżeczki chrzanu,
  • 2 słupki sera feta,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 4 orzechy włoskie drobno zmielone,

Filety z indyka umyj, następnie osusz, rozbij na cienkie płaty. Każdy filet oprósz solą i pieprzem.
Buraczki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach dodaj do nich 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.

Filety natrzyj buraczkami i odstaw na całą noc do lodówki.

Następnego dnia wyjmij filety, każdy posmaruj z jednej strony chrzanem, połóż słupek sera feta i zwiń w roladkę.

Roladkę włóż w rękaw do pieczenia i zawiń jak cukierek. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 30 minut. 
Po upieczeniu roladki posyp zmielonymi orzechami włoskimi.

Podaj z surówką i ziemniakami.
Smacznego :)

Komentarze

  1. Mniam mniam! Smakowicie się prezentują!
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Były smaczne i zostało po mich tylko wspomnienie, pewnie niebawem będzie powtórka :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)