Wykonanie naleśników trochę odbiega od tych przygotowywanych standardowo, zapewniam was, że warto je przygotować.
Samo przygotowanie jest proste, uważać trzeba dopiero przy przewracaniu naleśnika na drugą stronę, mogą spadać warzywa...zapraszam :)
Umyj por i pokrój w krążki. Paprykę pokrój w kostkę a ostrą papryczkę drobno posiekaj.
Rozgrzej olej i usmaż na nim kurczaka na złoto. Dodaj por, papryki i smaż jeszcze przez 5 min.
Dodaj do warzyw fasolę i kukurydzę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ubij jajka w misce, dodaj mleko i mieszając stopniowo dodawaj mąkę.
Wylej ciasto naleśnikowe na patelnie, wyłóż na nie warzywa, smaż do złotego koloru,
następnie obróć ostrożnie naleśnik i smaż z drugiej strony. Posyp naleśnik żółtym serem i złóż go na pół.
Ułóż naleśnik na talerzu-podaj z sosem czosnkowym.
Smacznego :)
Samo przygotowanie jest proste, uważać trzeba dopiero przy przewracaniu naleśnika na drugą stronę, mogą spadać warzywa...zapraszam :)
Składniki:
- 2 filety z kurczaka,
- por,
- czerwona papryka,
- papryczka chili,
- 300 g kukurydzy z puszki,
- 300 g fasolki czerwonej z puszki,
- 3 jajka,
- 250 ml mleka,
- 150 g mąki,
- 100 g żółtego sera,
- olej rzepakowy do smażenia,
- sól, pieprz do smaku,
Umyj por i pokrój w krążki. Paprykę pokrój w kostkę a ostrą papryczkę drobno posiekaj.
Rozgrzej olej i usmaż na nim kurczaka na złoto. Dodaj por, papryki i smaż jeszcze przez 5 min.
Dodaj do warzyw fasolę i kukurydzę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ubij jajka w misce, dodaj mleko i mieszając stopniowo dodawaj mąkę.
Wylej ciasto naleśnikowe na patelnie, wyłóż na nie warzywa, smaż do złotego koloru,
następnie obróć ostrożnie naleśnik i smaż z drugiej strony. Posyp naleśnik żółtym serem i złóż go na pół.
Ułóż naleśnik na talerzu-podaj z sosem czosnkowym.
Smacznego :)
Robiłam podobne! Pychotka! Dziękuję za dodanie do akcji ;)
OdpowiedzUsuń