Naleśniki meksykańskie.

Wykonanie naleśników trochę odbiega od tych przygotowywanych standardowo, zapewniam was, że warto je przygotować.
Samo przygotowanie jest proste, uważać trzeba dopiero przy przewracaniu naleśnika na drugą stronę, mogą spadać warzywa...zapraszam :)


Składniki:
  • 2 filety z kurczaka,
  • por,
  • czerwona papryka,
  • papryczka chili,
  • 300 g kukurydzy z puszki,
  • 300 g fasolki czerwonej z puszki,
  • 3 jajka,
  • 250 ml mleka,
  • 150 g mąki,
  • 100 g żółtego sera,
  • olej rzepakowy do smażenia,
  • sól, pieprz do smaku,
Filety z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę.
Umyj por i pokrój w krążki. Paprykę pokrój w kostkę a ostrą papryczkę drobno posiekaj.

Rozgrzej olej i usmaż na nim kurczaka na złoto. Dodaj por, papryki i smaż jeszcze przez 5 min.

Dodaj do warzyw fasolę i kukurydzę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ubij jajka w misce, dodaj mleko i mieszając stopniowo dodawaj mąkę.

Wylej ciasto naleśnikowe na patelnie, wyłóż na nie warzywa, smaż do złotego koloru,

następnie obróć ostrożnie naleśnik i smaż z drugiej strony. Posyp naleśnik żółtym serem i złóż go na pół.

Ułóż naleśnik na talerzu-podaj z sosem czosnkowym.
Smacznego :)
Warzywa psiankowate 2013

Komentarze

Prześlij komentarz

Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)