Dzisiaj proponuję wam pyszną karkówkę, przygotowałam ją w szybkowarze, ale można również dusić ją w zwykłym garnku- tylko zajmuje to trochę więcej czasu.
Zapraszam :)
Plastry karkówki rozbij tłuczkiem na "ładne" kotlety. Oprósz solą i pieprzem.
Kotlety obtocz w mące, a następnie usmaż na złoty kolor.
Pieczarki oczyść i pokój w plasterki, cebulę obierz i pokrój w piórka.
Podsmaż na oleju pieczarki i cebulę,następnie dodaj pokrojone w kostkę pomidory oraz ogórki pokrojone w plasterki.Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w cienkie paseczki dodaj do pozostałych warzyw.
Do szybkowaru lub garnka przełóż kotlety.
Na kotlety wyłóż warzywa, dolej 100 ml wody.
Zamknij szybkowar, ustaw na poziom 2 i gotuj 15 minut. Jeśli będziesz gotować w zwykłym garnku- sprawdzaj co jakiś czas, czy mięso jest miękkie powinno zająć to około 60 minut.
Po ugotowaniu dopraw do smaku solą i pieprzem. Podaj z ziemniakami.
Smacznego.
Zapraszam :)
Składniki:
- 6 plastrów karkówki,
- 250 g brązowych pieczarek,
- cebula,
- żółta papryka,
- zielona papryka,
- 4 pomidory,
- 3 ogórki konserwowe,
- 3 łyżki mąki,
- olej rzepakowy do smażenia,
- sól, pieprz do smaku,
Plastry karkówki rozbij tłuczkiem na "ładne" kotlety. Oprósz solą i pieprzem.
Kotlety obtocz w mące, a następnie usmaż na złoty kolor.
Podsmaż na oleju pieczarki i cebulę,następnie dodaj pokrojone w kostkę pomidory oraz ogórki pokrojone w plasterki.Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w cienkie paseczki dodaj do pozostałych warzyw.
Do szybkowaru lub garnka przełóż kotlety.
Na kotlety wyłóż warzywa, dolej 100 ml wody.
Zamknij szybkowar, ustaw na poziom 2 i gotuj 15 minut. Jeśli będziesz gotować w zwykłym garnku- sprawdzaj co jakiś czas, czy mięso jest miękkie powinno zająć to około 60 minut.
Po ugotowaniu dopraw do smaku solą i pieprzem. Podaj z ziemniakami.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)