Filet pod pierzynką z pieczarek.

Banalnie i smacznie.

Składniki:
  • filet z kurczaka,
  • pieczarki,
  • żółty ser,
  • majonez,
  • cebula,
  • sól, pieprz do smaku,
1. Filet z kurczaka rozbij delikatnie na cienki placek. Oprósz solą i pieprzem.
2. Pieczarki oczyść, pokrój w pasterki i podsmaż na oleju, cebulę obierz i pokrój w piórka- również podsmaż.
3. Na filecie ułóż pieczarki i cebulę, posmaruj majonezem i zapiecz. Piecz około 30 minut w temp. 180 C
10 minut przed końcem pieczenia posyp żółtym serem.Zapiecz.
Podaj z ryżem i ulubioną sałatką. 
Pieczarkowy Tydzień 2013

Komentarze

  1. Uwielbiam kotlety z pieczarkami - zapraszam do dodania przepisu do akcji Pieczarkowy Tydzień 2013 :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)