Sposób na mięso z rosołu - pasta curry na chleb.

W kuchni nic się nie marnuje,  zawsze znajdzie się sposób na wykorzystanie "resztek" z posiłku.
Pasta jest wspaniałą alternatywą dla sera czy wędlin.
Dziś chciałbym zaproponować pastę na chleb z mięsem z rosołu i przyprawą curry.



Składniki :
150g mięsa z rosołu (obrannego ze skóry i pozbawionego chrząstek i kości),
3 jajka ugotowane na twardo,
1 czubata łyżeczka curry,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki kwaśnej śmietany lub  jogurtu greckiego,
2-3 łyżki posiekanego szczypiorku,
Sól i pieprz do smaku, 


Wykonanie:
Mięso kroimy w drobną kostkę.
Jajka obieramy, myjemy i również kroimy w kostkę.
W misce mieszamy mięso,  jajka, szczypior, majonez i śmietanę.  Dodajemy przyprawę curry  oraz sól i pieprz do smaku,  dokładnie mieszamy.
Smacznego :-)



Komentarze