Tuńczykowe wrapy (tortille)

Jak zwykle potrzeba matką wynalazków  :-)
Z wczorajszego obiadu zostały ziemniaki,  z poprzedniego tygodnia wrapy  i tak powstało to danie.


Składniki:
3 ziemniaki ugotowane dzień wcześniej, 
1 puszka tuńczyka w wodzie, 
1 czerwona cebula, 
300 g fasolki szparagowej (może być też mrożona), 
2 średnie pomidory, 
2 jajka ugotowane na twardo, 
1 łyżeczka curry, 
4 wrapy, 
sól i pieprz do smaku, 
Olej do smażenia.



Wykonanie:
Ugotowane jajka obierz i pokój w ósemki.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż pokrojone w dużą kostkę ziemniaki aż do zrumienienia.
Końce fasolki obetnij,  a następnie przekrój na pół.
Obierz i posiekaj cebulę. Pomidory umyj i pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej  olej i usmaż cebulę przez około 3 minuty,  dodaj curry  i chwilkę jeszcze smaż.  Następnie dodaj fasolkę, pomidory oraz 80 ml wody- gotuj przez około 7 minut pod przykryciem.
Odcedź tuńczyka i dodaj go do warzyw razem z  usmażonymi ziemniakami, wszystko wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Tortille podgrzać na suchej patelni.  Na wrapy układać po 2-3 łyżki warzyw i kawałki jajka,  złożyć na pół.  Podawać z sosem chili słodko-kwaśnym.
Smacznego :-)
Dania z resztek

Komentarze