Pyszne racuchy jogurtowe z jabłkami.

Racuchy na jogurcie będą w sam raz na deser :-)

Składniki:
1 szklanka jogurtu naturalnego, 
7 g drożdży instant, 
3 łyżki cukru trzcinowego, 
1,5 szklanki mąki orkiszowej, 
2 jajka, 
4 jabłka, 
1,5 łyżeczki cynamonu, 
olej do smażenia.



Wykonanie:
Jogurt naturalny powinien być w temperaturze pokojowej.  Do jogurtu dodajemy 3 łyżki cukru trzcinowego i opakowanie drożdży,  mieszamy i odstawiamy aby drożdże "ruszyły".
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
W misce mieszamy mikserem mąkę,  jajka i jogurt (wymieszany z drożdżami i cukrem).
Następnie dodajemy jabłka wymieszane z cynamonem i delikatnie mieszamy.
Smażymy racuchy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Smacznego :-)

Komentarze