Bardzo smaczna ryba. Szybko się ją przygotowuje i nie trzeba jej pilnować. Mięso jest delikatne i nie wysuszone.
Składniki :
4 filety z dorsza,
2 łyżki soku z cytryny,
2 łyżki oliwy z oliwek,
1 łyżeczka posiekanego koperku,
1 łyżeczka granulowanego czosnku,
1/2 łyżeczki soli himalajskiej,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1/2 łyżeczki pieprzu.
Wykonanie:
W małej miseczce mieszamy że sobą paprykę, pieprz, sól, koperek i czosnek. Następnie dodajemy oliwę z oliwek i łączymy do powstania pasty.
Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy powstałą pastą. Filety układamy w naczyniu do zapiekania. Filety skrapiane sokiem z cytryny.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 165°C i pieczemy rybę przez około 16 minut.
W małej miseczce mieszamy że sobą paprykę, pieprz, sól, koperek i czosnek. Następnie dodajemy oliwę z oliwek i łączymy do powstania pasty.
Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy powstałą pastą. Filety układamy w naczyniu do zapiekania. Filety skrapiane sokiem z cytryny.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 165°C i pieczemy rybę przez około 16 minut.
Smacznego ☺
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)