Kotlety rybne z papryką.

Czasem zdarza mi się kupić mrożone filety, które są małe (nieforemne) lub prasowane kostki rybne -wtedy robię kotleciki.
Fajna odmiana od smażonych filetów :)

Składniki:
400 g filetów rybnych,
pół czerwonej papryki,
jajko,
pół pęczka posiekanego szczypiorku,
bułka tarta około 2-4 łyżek,
sól, pieprz do smaku,
olej rzepakowy do smażenia,

Filety rybne rozdrobnij w blenderze na gładką masę, dodaj jajko, paprykę pokrojoną w kostkę, posiekany szczypior oraz bułkę tartą (czasem trzeba dodać więcej, aby masa się dobrze kleiła).

Dopraw masę rybną solą i pieprzem do smaku, dobrze wymieszaj, następnie formuj małe zgrabne kotleciki, smaż na rozgrzanym oleju do złotobrązowego koloru.
Smacznego :)

Komentarze

Prześlij komentarz

Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)