Karkówka ala' gyros powstał przez przypadek, z braku czasu i pomysłu na obiad natarłam mięsko przyprawą do gyrosa. Mięsko wyszło bardzo aromatyczne, spróbujcie :)
Karkówkę opłucz, osusz a następnie pokrój w grubsze plastry. Oprósz je przyprawą do gyrosa, a następnie wklep ją w mięso.
Mięsko przełóż do naczynia żaroodpornego, obłóż karkówkę krążkami cebuli i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 45-50 minut.
Składniki:
karkówka- dowolna ilość,
przyprawa do gyrosa,
1 duża cebula pokrojona w krążki,
Karkówkę opłucz, osusz a następnie pokrój w grubsze plastry. Oprósz je przyprawą do gyrosa, a następnie wklep ją w mięso.
Mięsko przełóż do naczynia żaroodpornego, obłóż karkówkę krążkami cebuli i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 45-50 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)