Zupa z kapustą pekińską.

Szybka rozgrzewająca zupa. Zwłaszcza gdy mamy niewiele czasu na przygotowanie....
Składniki:
125g chińskiego makaronu wonton,  
2 czerwone cebule,  
mała kapusta pekińska,
2 łyżki oleju,
2 cm świeżego imbiru,
1,5 l wody,
200 g wędzonej piersi z kurczaka pokrojonej w paski,  
1-4 łyżek sosu sojowego,
szczypiorek do dekoracji,



Przygotuj makaron według wskazówek na opakowaniu. Pokrój cebulę w półplasterki kapustę w paski.  
Rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Obierz imbir, drobno posiekaj, lub zetrzyj na tarce i dodaj do cebuli. Następnie dodaj kapustę, zalej wodą, doprowadź do wrzenia. Do zupy dodaj pokrojoną pierś z kurczaka, sos sojowy i dopraw solą i pieprzem do smaku. 
Makaron podziel między talerze albo dodaj bezpośrednio do zupy. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)   

Komentarze

Prześlij komentarz

Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)