Ragout z pieczarkami i filetami z kurczaka.

Ragout z pieczarkami i filetem z kurczaka, to gęsty sos z pieczarkami i mięsem- wg mnie szybki drobiowy gulasz :). Bardzo nam smakował, podałam go z ziemniakami.

Składniki:
400 g piersi z kurczaka,
250 g pieczarek,
2 łyżki maki,
25 g masła,
200 ml śmietany,
2 łyżeczki suszonego estragonu,
sól, pieprz do smaku,

Piersi z kurczaka umyj, osusz a następnie pokrój w dużą kostkę. Posyp kurczaka solą, pieprzem oraz mąką.
Na patelni rozgrzej masło i smaż kurczaka, aż się zrumieni. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki- dodaj do kurczaka i smaż chwilę. Do mięsa dodaj śmietanę, suszony estragon i chwilkę gotuj.
Dopraw solą i pieprzem, podaj z gotowanymi ziemniakami.
Smacznego :)

Komentarze