W lodówce znalazłam kalafior, w szafce pomidorki i chlebek naan- dodałam jeszcze kilka składników i wyszła smaczna, choć nietypowa sałatka. Zapraszam :)
Kalafior podziel na małe kawałki i ugotuj al'dente.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju wrzuć curry i kmin rzymski oraz kalafior, smaż do uzyskania miękkości, następnie przełóż do miski.
Chlebki naan pokrój na małe kawałki i podsmaż (wlej resztę oleju) na tej samej patelni, na której smażył się kalafior.
W międzyczasie ugotuj ryż wg opisu na opakowaniu.
Pomidorki umyj i przekrój na pół lub na cztery części.
Na talerze wykładaj wg upodobania trochę ryżu, kalafior, pomidorki i podsmażony chlebek naan, ja na górę pokruszyłam ser feta.
Można podać polane sosem czosnkowym ;) Smacznego.
Składniki:
1 mały kalafior,
4 chlebki naan,
5 łyżek oleju rzepakowego,
1,5 łyżeczki mielonego rzymskiego kminu,
1,5 łyżeczki curry,
6 łyżek ryżu np. dzikiego,
pomidorki koktajlowe ok 500 g,
200 g sera feta,
Kalafior podziel na małe kawałki i ugotuj al'dente.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju wrzuć curry i kmin rzymski oraz kalafior, smaż do uzyskania miękkości, następnie przełóż do miski.
Chlebki naan pokrój na małe kawałki i podsmaż (wlej resztę oleju) na tej samej patelni, na której smażył się kalafior.
W międzyczasie ugotuj ryż wg opisu na opakowaniu.
Pomidorki umyj i przekrój na pół lub na cztery części.
Na talerze wykładaj wg upodobania trochę ryżu, kalafior, pomidorki i podsmażony chlebek naan, ja na górę pokruszyłam ser feta.
Można podać polane sosem czosnkowym ;) Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)