Placuszki z paluszkami krabowymi.

Ci co mnie już trochę znają, wiedzą, ze lubię eksperymentować w kuchni. Sałatka z paluszkami krabowymi już była, chciałam zrobić coś innego, tak aby można było zjeść np. na obiad.
Tym razem padło na placuszki, podałam je z fasolką szparagową z bułką tartą. Zapraszam :)
Składniki:
200 g paluszków krabowych,
250 ml mleka,
170 g mąki (w razie potrzeby dodaj więcej mąki),
2 jajka,
150 g odsączonej kukurydzy z puszki,
duża szczypta ostrej papryki,
1 cebula,
1/2 pęczka szczypiorku,
sól, pieprz do smaku,
olej rzepakowy do smażenia,

Paluszki krabowe pokrój w drobna kostkę, cebulę posiekaj.
W misce wymieszaj jajka z mlekiem i dodając po trochę mąkę, ciasto powinno być gęstsze niż na naleśniki (jeżeli potrzeba, to dodaj więcej mąki).
Do ciasta dodaj paluszki krabowe, cebulę, odsączoną kukurydzę, posiekany szczypiorek i dopraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką, wymieszaj.
Na rozgrzanej patelni smaż placuszki, do złotobrązowego koloru z obu stron.
Po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podaj np. z fasolką szparagową.
Smacznego :)

Komentarze