Kotlety schabowe nadziewane pieczarkami, cebulką i żółtym serem, są alternatywą dla tradycyjnego schabowego.
Wyszły bardzo smaczne, i soczyste.
Mięso umyj, osusz i pokrój na plastry. Rozbij tłuczkiem na cienkie plastry, oprósz solą i pieprzem, ułóż po kawałku sera na każdym kotlecie.
W międzyczasie pokrój w kostkę cebulę, pieczarki w plasterki, lub drobniej i podsmaż na 2 łyżeczkach oleju.
Usmażone pieczarki nałóż na kotlety i złóż na pół, boki każdego kotleta zaklep tłuczkiem do mięsa.
Następnie panieruj kotlety w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Smaż na oleju, do złotobrązowego koloru.
Smacznego :)
Wyszły bardzo smaczne, i soczyste.
Składniki:
4 plastry schabu,
kawałek sera żółtego (wg uznania),
6 pieczarek,
cebula,
jajko,
bułka tarta do panierowania,
olej rzepakowy do smażenia,
Mięso umyj, osusz i pokrój na plastry. Rozbij tłuczkiem na cienkie plastry, oprósz solą i pieprzem, ułóż po kawałku sera na każdym kotlecie.
W międzyczasie pokrój w kostkę cebulę, pieczarki w plasterki, lub drobniej i podsmaż na 2 łyżeczkach oleju.
Usmażone pieczarki nałóż na kotlety i złóż na pół, boki każdego kotleta zaklep tłuczkiem do mięsa.
Następnie panieruj kotlety w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Smaż na oleju, do złotobrązowego koloru.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)