Spaghetti z kalafiorem i krewetkami.

Często mam tak, że zostają mi jakieś warzywa- później kombinuję jak je wykorzystać. Dzięki temu powstają ciekawe obiady.
Dzisiaj proponuję spaghetti z kalafiorem i krewetkami, zapraszam :)

Składniki:
  • 300 g spaghetti,
  • 1/2 kalafiora,
  • 2 ząbki czosnku,
  • cebula,
  • 5 suszonych pomidorów z oliwą,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 150 g sera feta,
  • 200 g krewetek mrożonych,obranych,
  • sól, pieprz do smaku,
  • olej rzepakowy do smażenia,

Ugotuj makaron wg opisu na opakowaniu.

Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kalafior pokrojony na małe różyczki aż do złoto-brązowego koloru. Po 7 minutach dodaj do kalafiora czosnek drobno pokrojony i cebulę pokrojoną w piórka, przykryj pokrywką i duś na minimalnym ogniu, dopraw solą i pieprzem do smaku.
W międzyczasie rozdrobnij blenderem suszone pomidory z 2 łyżkami oliwy z pomidorów i natką pietruszki.

Odcedź makaron tak, aby pozostało w garnku 2 łyżki wody z gotowania, dodaj krewetki -mieszaj aby się ugotowały, dodaj zmiksowane pomidory, kalafior i pokruszony ser feta.

Wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)

Komentarze