Kotlety wieprzowe w musztardowej panierce.

Mam dla was kolejny przepis na panierkę do kotletów :) pomysłów ostatnio mi nie brakuje, ale czau na ich zrealizowanie...no cóż takie życie.
Tym razem coś dla miłośników musztardy, choć za nią nie przepadam kotlety bardzo mi smakowały.
Zapraszam :)





Składniki:
100 ml jogurtu naturalnego,
4 łyżki musztardy,
4 kotlety wieprzowe,
3 łyżki mąki,
bułka tarta do panierowania,
olej rzepakowy do smażenia,


Kotlety rozbij cienko, oprósz solą i pieprzem.

Panieruj w mące- strzepując jej nadmiar.

W miseczce wymieszaj jogurt z musztardą.
Zanurzaj w mieszance jogurtu i musztardy, następnie panieruj w bułce tartej. Od razu radzę wam-lepiej smarować kotlety mieszanką musztardową przy pomocy pędzelka, przy zanurzaniu kotletów w "masie" czasem za dużo się jej nabiera.

Smaż na złotobrązowy kolor. 
Smacznego :)


Komentarze

  1. Dzięki za fajny pomysł, napewno wykorzystam :)

    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)